Wurst Case Scenario – red jij de hotdogs van de vleesmolen?

Tijdens een bezoekje aan spellenwinkel WirWar zagen wij het spel Wurst Case Scenario liggen. Het doosje trok de volledige aandacht. Wegrennende hotdogs, wat voor spel is dat nou weer?! In de worstenfabriek is er iets fout gelopen en er is een batch met slechte worsten geproduceerd. Ze hebben deze worsten op de transportband richting de vleesverwerker gesmeten, maar daar zijn de worsten tot leven gekomen en rennen ze voor hun leven om aan een gewisse dood te ontsnappen.

Spelcomponenten

In het doosje zitten de nodige kaarten, 8 identiteitskaarten, 8 transportbandkaarten, 1 vleesmolenkaart, 38 actiekaarten, 3 referentiekaarten, 8 worsten, 6 tokens en een startspeler token.

Spelomschrijving Wurst Case Scenario

Lukt het jou om de hotdogs van de vleesverwerker te redden? Nou ja, niet allemaal, in dit geval alleen je eigen. Of ga jij je tegenstanders het leven zuur maken en zorgen dat alle hotdogs in de vleesverwerker verdwijnen? Dat is in essentie hoe het spel werkt.

Elke ronde van het spel komen de hotdogs een stukje dichterbij de vleesverwerker, maar dit kan jij tegengaan door de juiste actiekaarten of fiches te spelen. Natuurlijk kan je er ook voor zorgen dat de hotdogs juist dichterbij de vleesverwerker terecht komen.

Om te beginnen met het spel krijg je, afhankelijk van het aantal spelers, 1 of 2 identiteitskaarten. Op deze kaarten staan de hotdogs welke je moet redden. Elke hotdog heeft een eigen naam en ziet er anders uit.

Nadat je de identiteitskaarten hebt gehad krijg je actiekaarten. Met deze kaarten kan je o.a. hotdogs verplaatsen (ja, ook van de tegenstander). Maar natuurlijk zijn er ook kaarten waarmee je die acties weer in de war kan schoppen, daarvoor zitten Majoor Mosterd en Mevrouw Mayonaise in het spel. En als klap op de vuurpijl, er zit ook een Donut kaart in, hiermee stop je de actie van een tegenstander.

Als eerste bouw je, met de transportbandkaarten, de lopende band waar de hotdogs overheen gaan. Elke ronde gaan de hotdogs een stapje vooruit richting de vleesverwerker. Uiteindelijk zullen de hotdogs dus in de vleesverwerker vallen.

Als je het spel wil winnen, moet je er voor zorgen dat jou hotdog als enige overblijft. Mocht dit niet lukken en is je hotdog het spel al uit? Dan moet je er voor zorgen dat alle hotdogs het spel niet overleven. Op dat moment heb je “Wurst Case Scenario”. Niemand wint op dat moment het spel.

Het spel lijkt heel simpel, maar soms ben je toch wel tactiek of een dosis geluk nodig. Het spel is erg leuk en nodigt ook uit om meerdere potjes te spelen.

Review

Omdat er bij het spel geen Nederlandse handleiding zit moesten we de regels wel een paar keer lezen voordat we precies begrepen wat er nou bedoeld werd. Op het moment dat we de regels doorhadden ging het eigenlijk allemaal vanzelf en blijkt Wurst Case Scenario toch wel heel goed in elkaar te zitten. Een enorm leuk spel wat voor hilarische momenten kan zorgen.

Het is een erg leuk en snel spel, je legt hem snel op tafel. Ideaal dus voor het begin of het eind van een spelletjesavond.

Score

Spelers: 2 tot 10 spelers
Speelduur: ca. 15 minuten
Leeftijd: vanaf 8 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *