Wazabi

INLEIDING
Kan je niet kiezen of je nou een dobbelspel of een kaartspel wil spelen? Dan is Wazabi een heel erg goed alternatief! Een snel kaart-/dobbelspel wat zorgt voor veel lol en speelplezier!

INHOUD BOX
– 24 dobbelstenen
– 36 speelkaarten
– Een zakje
– Spelregels

REVIEW
Het lijkt zo makkelijk, “even je dobbelstenen wegspelen”. Maar met Wazabi kan dit nog knap moeilijk zijn. En nee, je mag niet valsspelen door de dobbelstenen bijvoorbeeld op je schoot te leggen!

Op de dobbelstenen zijn verschillende symbolen te vinden, Een W, deze ben je nodig om kaarten te mogen spelen, een symbool om een kaart te pakken en een symbool om een dobbelsteen aan je tegenstander te geven.

Tijdens het spel voer je uit wat op de dobbelstenen staat. Het kan dus maar zo zijn dat je alle acties moet/kan doen. Let op! Sommige kaarten zijn meer dan één dobbelsteen met een W nodig. Dus het spel leunt wel op een stukje geluk (en tactiek natuurlijk).

Wazabi is een snel spel, eenvoudig te leren en met 2 tot 6 spelers te spelen. De leeftijd van het spel is 8+, dit is een prima leeftijd! Verder zit er in de doos nog een (meeneem)zakje. Hierin kan je eigenlijk het hele spel wel kwijt om hem makkelijk mee te nemen. Zelf vinden wij het idee om het spel in het zakje mee te nemen wat minder om beschadigingen aan de kaarten te voorkomen.

CONCLUSIE

Wazabi is een onwijs leuk kaart-/dobbelspel waarbij je wel enig tactiek en geluk nodig bent om te winnen. Het spel kan zomaar omdraaien doordat je bijvoorbeeld je dobbelstenen met een andere speler moet ruilen.

Beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *