The Vampires

INLEIDING

Pak de knoflook, spiegels en staken! Laten we op vampierjacht gaan met The Vampires! Pak je wapens, val aan en versla de vampiers!

INHOUD BOX
– 13 vampierkaarten
– 13 wapenkaarten
– 2 spiegelkaarten
– 4 doodskistkaarten
– 5 knoflookkaarten
– 4 vampierbeetkaarten
– 49 aanvalskaarten
– handleiding

REVIEW

Ohnee! Er zijn vampiers! Rennen! Nee, wacht, we gaan de strijd aan met de vampiers. Dat is eigenlijk de essentie van dit kaartspel.

Op de tafel liggen 4 vampiers die uitgeschakeld dienen te worden door gebruik te maken van de aanvals- en wapenkaarten. Een spel waar tactiek en geluk goed samen komen. Lukt het jou om een kruis rond de vampier te maken met de juiste aanvalskaarten en vervolgens de juiste wapenkaart te spelen? Dan vernietig je de vampier en scoor je punten. Maar let op! Er zijn ook knoflook- en spiegelkaarten waarmee je trucjes uit kan halen. Door een spiegelkaart te spelen moet je je hand aanvullen tot 5 kaarten en vervolgens je hand ruilen met een andere speler, met een knoflookkaart dwing je de volgende speler om een beurt over te slaan.

Elke vampiersoort heeft zijn eigen aantal punten, hoe hoger het cijfer op de kaart hoe meer punten de vampier oplevert, daarentegen, hoe lastiger deze te verslaan is.

Heb je minstens 6 punten gescoord? Dan komt het spel ten einde en win je het spel. Je mag je de beste vampierjager noemen.

Het spel is voor 2 tot 6 spelers en vanaf 6 jaar. Dit is zeker een mooie leeftijd omdat het spel makkelijk te leren is. Het spel laat zich snel spelen en gemiddeld duurt een potje zo’n 15 minuten. Na een paar keer spelen kan je zelf het spel wat moeilijker maken door bijvoorbeeld te zeggen, je moet minimaal 8 punten halen om het spel te winnen.

CONCLUSIE

The Vampires is een erg leuk en snel kaartspel. Makkelijk te leren en goed te spelen met jonge(re) kinderen, kortom een aanrader!

Het spel is een echt familiespel. Doordat de potjes niet zo lang duren ga je al gauw meerdere potjes achter elkaar spelen. Een aanrader dus als je een leuk familiespel zoekt.

Score

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *