The Mind

INLEIDING

The Mind is meer dan een spel. Het is een kaartspel waarbij je niet mag communiceren met elkaar maar toch als team moet je alle levels zien te voltooien. Lukt het je om de laatste level ook te halen? Het is ons in ieder geval nog niet gelukt.

INHOUD BOX

– 100 getallenkaarten
– 12 levelkaarten
– 5 levenskaarten
– 3 werpsterkaarten

REVIEW

“één team, één gedachte, één overwinning!” dat is de slogan van het spel. The Mind lijkt heel makkelijk, maar toch is het wel een uitdaging om de levels uit te spelen.

De eerste keer dat wij het spel speelden waren we met zijn vieren. Wat toch wel het lastigste in het spel is, is het niet praten, nou ja, in ons geval geen hints geven.

In het spel is het de bedoeling dat je met zijn allen de kaarten opéénvolgend legt van laag naar hoog. Dus bijvoorbeeld 2-6-24-56-78. In de eerste ronde is dit vrij makkelijk omdat een ieder maar 1 kaart heeft. Hoe hoger je in de levels komt, hoe meer kaarten je in je hand krijgt en hoe lastiger het spel wordt.

In het spel is geen specifieke beurtvolgorde, wanneer jij denkt dat het moment daar is om je kaart te leggen, dan kan je dat gewoon doen.

Om het spel iets makkelijker te maken zitten er beloningskaarten in. Dit zijn levenskaarten en werpsterkaarten.

Met de werpster kaarten kan je, als alle spelers instemmen om de kaart te gebruiken, zorgen dat alle spelers de kaart met de laagste waarde open af moeten leggen. Als dit gedaan is leg je de werpster in de doos.

Maar hoe krijg je de werpster nou eigenlijk? Deze krijg je door levels uit te spelen. De eerste werpster krijg je als je level 2 hebt uitgespeeld.

Door hogere levels te behalen kan je ook levenskaarten krijgen. Hiermee krijg je een extra leven om het spel uit te kunnen spelen. Welke beloning je krijgt bij welke level staat duidelijk op de levelkaarten vermeld.

Wanneer alle levels uitgespeeld zijn win je het spel. Als je voor het behalen van de laatste level geen levens meer hebt dan verliest iedereen het spel.

CONCLUSIE

The Mind is een vermakelijk spel. De regels zijn makkelijk en het spel is snel onder de knie te krijgen. Het lastigste van het spel is het goed timen wanneer je je kaart speelt. Ben je te vroeg? Kost het je een leven. Ben je te laat? Kost het je een leven.

Onze ervaring is dat het spel prima met 2 spelers te spelen is maar dan is het spel vrij makkelijk omdat er niet zoveel kaarten in de roulatie zijn. Met meer spelers is het dus net wat leuker.

Bij ons komt hij niet iedere spelsessie op tafel desondanks het een snel en makkelijk spel is, maar komt hij op tafel, dan wordt hij gegarandeerd een aantal uren gespeeld.

Wil je het spel nog wat spannender maken, dan is er ook nog The Mind Extreme. In tegenstelling tot The Mind moet je zowel oplopend als aflopend de kaarten leggen.

The Mind krijgt van ons een 4/5.

Score

Eén antwoord op “The Mind”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *