INLEIDING
Toen wij het doosje zagen waar het spel in zit hadden wij wel onze vraagtekens. Deze lokte ons niet echt. Toch kregen wij de tip om dit spel eens te spelen. Skyjo is een heel leuk kaartspel waar het er om draait om zo min mogelijk punten te hebben als je uit gaat (al je kaarten hebt omgedraaid). Ben je als eerste en heb je niet de minste punten? Dan worden je punten verdubbeld.
INHOUD BOX
– 150 speelkaarten
– Scoreblok
REVIEW
Een heel leuk kaartspel welke makkelijk te leren is. Volgens het doosje is het vanaf 8 jaar, maar wij zijn van mening dat dit ook wel vanaf 6 of 7 kan.
Om het spel te kunnen spelen ben je niet veel meer nodig dan een ruimte voor 12 kaarten per speler en een pen om de scores bij te houden.
Om je 12 kaarten weg te kunnen spelen pak je kaarten van de trekstapel en wisselt deze met een kaart die voor je ligt. Ook mag je de kaart gewoon afleggen maar dit betekent wel dat je een gesloten kaart, die voor je ligt, moet omdraaien. Dit kan dus betekenen dat je een hogere kaart omdraait dan dat je aflegt.
Toch zijn er manieren om je punten in 1x behoorlijk naar beneden te krijgen, door bijvoorbeeld 3 dezelfde kaarten in een verticale rij te leggen, deze mag je dan weghalen en op de aflegstapel leggen.
CONCLUSIE
De vormgeving van het doosje van Skyjo laat wat te wensen over. Het lijkt er op alsof iemand een jaar of 20 geleden met Paint heeft geprobeerd een regenboog te kleuren. Gelukkig is dit totaal niet representatief voor het spel.
Skyjo is competitief en uitdagend. Je kan het strategisch proberen te spelen maar de geluksfactor gooit regelmatig roet in het eten. Dit tot grote frustratie van de fanatiekste spelers onder ons.
Je kan ervoor kiezen om een avond lang te spelen en dan te kijken wie de minste punten heeft of je speelt even snel een potje met de kinderen voor het slapen.
Kortom; een leuke combinatie voor vele uren spelplezier! Een aanrader als je van een leuk en snel kaartspel houdt.
Intussen is er ook een andere variant van Skyjo, Skyjo Action, deze maakt het spel nog uitdagender. Enige nadeel hiervan is dat er geen Nederlandse handleiding bij zit. Maar in de basis is hij het zelfde.