Rainbow Pirates

INLEIDING
ARRRRRG! Rainbow Pirates is een heerlijk kaartspel, het speelt als rummikub maar dan op een eiland, aangevallen door piraten! Maak regenbogen door kaarten te spelen, maar pas op! Je kan ook behoorlijk dwarsgezeten worden door de zwarte pestkaarten in het spel!

INHOUD BOX
– 120 speelkaarten
– Handleiding

REVIEW
Als je Exploding Kittens of Unstable Unicorns leuk vindt, dan is Rainbow Pirates zeker een aanrader voor je. Je moet regenbogen of groepen kaarten leggen met de speelkaarten welke je in je hand hebt/krijgt. Maar pas op! Er zitten ook pestkaarten in welke het behoorlijk moeilijk kunnen maken om je regenbogen te maken.

Door de groepen en/of regenbogen te maken kan je punten scoren. Maar daar zit ook nog wat bij, er zitten een aantal Rainbow Pirate kaarten in het spel, deze moet je gelijk op je eiland leggen zodra je aan de beurt bent. Deze geven je 5 extra punten aan het eind van het spel. Als deze er ligt ben je er uiteraard niet zeker van dat deze ook blijft liggen. Met een pestkaart is deze kaart makkelijk te vernietigen.

Het spel wordt beëindigd zodra een speler alle kaarten uit zijn hand heeft gespeeld en 2 regenbogen heeft of als de trekstapel leeg is. Vervolgens worden de punten geteld (waar de jokers geen punten opleveren) en degene met de meeste punten wint.

Het spel is makkelijk te leren en erg leuk om te spelen. Bij ons doet hij het altijd goed op een spelletjes avond. Het spel is met leuk om met zijn tweeën te spelen maar met 3 of meer personen wordt het nog leuker, dit komt door de leuke speldynamiek.

CONCLUSIE

Rainbow Pirates is een enorm leuk kaartspel welke het, bij ons, op menig spelletjesavond erg goed doet! Doordat het makkelijk te leren en leuk om te spelen is, is het ook makkelijk om nieuwe spelers het spel uit te leggen. Door de leuke speldynamiek is ook geen spel gelijk. Kortom; deze mag niet in je verzameling ontbreken!

Score:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *