If It Fits

INLEIDING
Miauw! Katten denken altijd met dozen, als het past, dan ga ik er in liggen! Dit spel is ook gebaseerd op katten en dozen waar ze in kunnen gaan liggen. Zolang het maar past!

INHOUD BOX
– 25 kattenkaarten
– 5 zwarte katkaarten
– 5 doos startkaarten
– 3 speciale speeltjes kaarten
– 72 dooskaarten
– Spelregels

REVIEW
Katten proberen altijd in dozen te kruipen, hoe klein de doos ook maar is. In If It Fits moet je dozen maken waar je vervolgens katten in stopt om punten te scoren. Een heel leuk concept!

Om extra punten te kunnen scoren zitten er speciale speeltjes kaarten in het spel, hiermee zorg je dat er meer speeltjes in een doos zitten en zo kan je dus meer punten scoren als jij je kat in de doos hebt liggen. Maar natuurlijk zit er ook een pest element in het spel en dat zijn de zwarte kat kaarten en de plantenspuiten welke je punten kosten.

Met de zwarte katkaarten kan je de kat van een andere speler uit de doos halen. Wat je dan doet is de zwarte kat in de doos leggen in plaats van de kat van de tegenstander. Het gevolg hiervan is, de kat gaat terug naar de eigenaar en scoort vervolgens geen punten meer in deze doos. Natuurlijk mag je ook je eigen kat vervangen voor een zwarte kat maar of dit slim is? In sommige gevallen wel, bijvoorbeeld als er plantenspuiten in de doos met jouw kat liggen. Op die manier kan je voorkomen dat je de minpunten gaat krijgen.

Om de dozen te kunnen bouwen zijn er een paar regels. De kaarten mag je alleen tegen elkaar aanleggen met de gelijke zijdes van de kaart, korte zijde aan korte zijde en lange zijde aan lange zijde. Ook mag je niet over de rand van de tafel heen. De rand van de tafel is dus de zijkant van de doos (de kaart moet wel helemaal op de tafel liggen, anders mag je hem niet spelen). En gespeelde dooskaarten mogen niet verplaatst worden.

Als je een paar spelletjes hebt gespeeld, kom je er achter dat het een makkelijk en snel spel is, om het weer wat moeilijker te maken kan je elementen toevoegen, door bijvoorbeeld meer zwarte katkaarten in de trekstapel te doen in plaats van even veel als spelers of je mag geen opstaande randen meer tegen elkaar aanleggen. Hiermee maak je het spel weer wat moeilijker.

Op de doos staat een leeftijd van 10+, maar wij zijn van mening dat dit best wel 8+ kan zijn. Heel moeilijk is het niet en het is goed uit te leggen hoe het werkt.

CONCLUSIE

If It Fits is een leuk en snel spel voor jong en oud. Door de leuke pest- en scoorelementen kan je leuke tactieken verzinnen om het spel te winnen. Maar let op dat jouw kat niet vervangen wordt door een zwarte kat of dat er opeens plantenspuiten in je doos liggen, want, daar gaat je score!

Score

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *