Hitster – Het partyspel waar muziek in zit

Hoe is jou kennis van muziek? Weet jij de artiest, titel van het nummer en waar deze op je tijdlijn hoort? Hitster is een enorm leuk kaartspel om je muziekkennis te testen! Met meer dan 100 jaar aan geweldige hits is dit een enorm uitdagend partyspel!

Spelcomponenten

In de speaker, euh.. het doosje vind je 308 kaarten met hits en 37 fiches om je winkansen te vergroten! Om het spel te spelen moet je de Hitster App (Android / iOS) downloaden op je telefoon en Spotify hebben.

Spelomschrijving Hitster

Met meer dan 100 jaar aan geweldige hits is Hitster een uitdagend muziek-/partyspel. Weet jij als eerste 10 hits te verzamelen? Dan wordt jij uitgeroepen tot de Hitster!

Het spel gaat als volgt, de DJ scant de QR code op het muziekkaartje met de Hitster-app, vervolgens wordt het nummer afgespeeld met Spotify. Vervolgens moet de speler die links van de DJ zit, raden waar het kaartje op zijn/haar muziek tijdlijn hoort. Vervolgens wordt het muziekkaartje omgedraaid en mag je het kaartje houden als je het goed hebt geraden. Indien het antwoord fout is, dan wordt het kaartje weggelegd, tenzij er een andere speler is die zijn/haar Hitster token op de juiste plek heeft liggen. Als dit klaar is, is de volgende speler aan de beurt.

Door slim gebruik te maken van de Hitster tokens heb je meer kans om het spel te winnen. Dit kan op meerdere manieren. Ken je het nummer niet? Dan mag je 1 token inwisselen voor het volgende kaartje. Het token en het kaartje gaan dan in de doos.

Optie 2 is tijdens de beurt van een andere speler. Weet hij/zij niet waar het kaartje hoort op de tijdlijn, mag jij je token inzetten en raden waar hij hoort. Raad je het goed? Dan gaat het token de doos in en mag je het muziekkaartje stelen en op de juiste plek op je tijdlijn leggen.

De laatste optie is, 3 tokens omruilen voor het bovenste kaartje van de stapel, deze mag je vervolgens op je tijdlijn leggen.

Ook is er een manier om tokens te verdienen, je verdient tokens door de artiest en titel juist te raden als je aan de beurt bent. Het jaartal hoeft dus niet goed te zijn. Er geldt wel een maximum van 5 tokens per speler.

Om het spel leuk te houden zijn er meerdere spelvarianten, zo is er een Pro variant, Expert variant en een Coöperatieve variant, met elk weer hun eigen speleigenschappen.

Review

Hitster is een enorm leuk partyspel met een enorm leuke variatie aan muziek. Een must have voor de muziekliefhebber en het spel blijft leuk om te spelen. Het spel leunt op Spotify om de muziek af te spelen, ons advies is om wel de premium versie te gebruiken, dan loopt het allemaal net even wat lekkerder, met de gratis versie van Spotify heb je kans op zo nu en dan een advertentie.

Met meer dan 300 kaartjes in het spel blijft het altijd een verrassing welk nummer je krijgt. Ja, op den duur leer je de nummers kennen en weet je waar je ze op je tijdlijn moet leggen, maar voordat je dit weet heb je zeker al menig potje gespeeld. Is dit een nadeel? Ja, als je altijd met dezelfde spelers speelt kan dit een nadeel zijn, speel je vaker met een ander gezelschap, dan hoeft het niet perse een nadeel te zijn.

De balans tussen oude en nieuwe nummers is goed, dus het spel is goed speelbaar voor iedereen. De kaartjes is een goede mix tussen Engelse en Nederlandse nummers. Dit maakt het enorm leuk.

Wij geven het spel een 3,5 van de 5, dit komt mede doordat het spel met de gratis variant van Spotify net niet helemaal lekker uit de verf komt. Wat wij ook merkten, na een aantal potjes gespeeld te hebben, is dat Spotify gaat denken dat je interesses liggen bij de kaartjes welke je gescand hebt. Dit kan je wel voorkomen, dan moet je een privé sessie starten binnen Spotify.

Voor ons is het een tof spel welke een leuke uitdaging heeft. Desondanks het met Spotify niet helemaal lekker uit de verf komt, is het zeker een vermakelijk spel welke hier regelmatig op de tafel komt.

Score

Spelers: 2 tot 10 spelers
Speelduur: ca. 30 minuten
Leeftijd: vanaf 16 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *