Clown Face

INLEIDING
Clowns, kleuren en de snelste zijn, daar komt het eigenlijk op neer bij Clown Face. Ben jij het snelste? Dan scoor je punten!

INHOUD BOX
– 66 dubbelzijdige kaarten
– 5 clownskaarten
– 3 kleurenkaarten
– Spelregels

REVIEW
Lukt het jou de snelste te zijn als de kleurencombinatie klopt? Dan mag jij de kaarten pakken en scoor je punten. Dat is in een notendop hoe Clown Face werkt. Leg je per ongeluk je hand op de verkeerde kleuren, dan moet je een kaart inleveren bij de hoofdclown.

Doordat er weinig spelregels zijn is het spel makkelijk en snel uit te leggen en kunnen kinderen van jonge leeftijd (4+) dit spel ook meespelen. Gemiddeld duurt een potje zo’n 10 minuten. Voor ons is het zeker geen spel wat vaak op tafel komt maar dus alleen als we echt even snel een spelletje willen spelen.

Als een speler een ronde heeft gewonnen, dan wordt hij/zij de hoofdclown, dat wil zeggen, je doet deze ronde niet mee voor punten maar je zorgt er voor dat de kaarten gedraaid worden en kijkt wie er deze ronde heeft gewonnen. Het spel is afgelopen zodra er geen kaarten meer in de trekstapel zitten. De speler met de meeste kaarten in zijn/haar puntenstapel wint.

CONCLUSIE

Een simpel en snel spel, dat is Clown Face. Zeker niet één die heel vaak bij ons gespeeld wordt maar wel leuk is om even snel tussendoor te spelen. Voor ons gevoel is het spel meer op kinderen/spelen met kinderen gericht. Heb je jongere kinderen, dan is het een aanrader anders zouden wij hem links laten liggen.

Score

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *