Cahoots: Een uitdagend kaartspel

Over uitdagende kaartspellen gesproken, Cahoots is daar zeker één van! Al samenwerkend probeer je de uitdagingen van het spel te verslaan. Het lijkt heel makkelijk, maar valt toch tegen.

Componenten

In het doosje van Cahoots vind je uiteraard de spelregels, de cijferkaarten en de opdrachtkaarten.

Spelomschrijving Cahoots

Cahoots is een coöperatief spel waarin de spelers samen moeten werken om de opdrachtkaarten te voltooien. Maar let op! Je moet de opdrachten exact zo uitvoeren als ze op de kaarten staan. Wat het nog wat moeilijker maakt is dat je niet mag overleggen over de kaarten welke je in je hand hebt.

In je hand heb je 4 kaarten, op tafel liggen 4 opdracht- en 4 cijferkaarten. Om de beurt leggen de spelers cijferkaarten op de stapels. Hierbij moet wel voldaan worden aan de volgende regels, de kaarten moeten altijd het zelfde nummer hebben of dezelfde kleur waar je hem bovenop legt. Voltooi dus alle opdrachten voordat alle cijferkaarten op zijn, anders verlies je het spel.

Cahoots Spel
Opdrachten- en cijferkaarten

Het mooie van Cahoots is dat het uitdagend blijft. Door het aantal opdrachtenkaarten wat er bij zit blijft het een uitdaging. Het spel is geen ronde gelijk. Om het spel spannend te houden heb je verschillende moeilijkheidsgraden, om het spel moeilijker te maken voeg je eenvoudig meer opdrachtkaarten toe.

Het “makkelijke” spel bestaat uit 15 opdrachtkaarten, maar dit is (zeker in het begin) nog best wel een uitdaging om te halen. Niet over de moeilijkere spelen gesproken, die zijn al helemaal een (natuurlijk erg leuke) uitdaging.

Cahoot Handkaarten
Handkaarten

Op de verpakking staat dat het spel voor 2 tot 4 spelers is, maar de Duitse variant, Tippi-Toppi, is ook te spelen als solospel. Cahoots kan dit ook, de spelregels blijven het zelfde, maar je moet dan dus alles alleen doen. Voordeel; je hoeft je niet aan te passen aan je medespelers!

Conclusie

Wij vinden Cahoots een erg leuk en uitdagend spel. Na één potje ben je er zeker niet klaar mee. Omdat de potjes nooit het zelfde zijn, je geen lange speeltijd per potje hebt, heeft het spel een hoge herspeelbaarheid.

Voor jongere kinderen is het ook een leuk en uitdagend spel om te spelen. Dit komt doordat het vrij simpel is en eigenlijk geen moeilijke regels kent.

Voor ons dus zeker een aanrader als je nog een leuk en snel spel zoekt voor in je spellenkast! Hij krijgt van ons dus ook een dikke 4,5 van de 5 punten!

Score

Eén antwoord op “Cahoots: Een uitdagend kaartspel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *