Ook onze minions zijn gek op spellen en eten. Zodoende hebben wij 3, 2, 1, GO Challenge: Eten getest. Ik moet zeggen, het spel lijkt een stuk makkelijker dan het is! Het valt nog tegen om van die snelle kinderen te winnen. Maar dat maakt het juist extra leuk.
Kortom, vind de ingrediënten van je gerecht en win!
Componenten
In de doos zit niet heel veel bijzonders, een handleiding, recepten kaarten en ingrediënten. In totaal zijn er 24 receptenkaarten, 150 ingrediënten en de handleiding. In de handleiding staan 3 verschillende spelvarianten uitgelegd.
Spelomschrijving
Zoals ik al aangaf is het de bedoeling in 3, 2, 1, GO Challenge: Eten de bedoeling om zo snel mogelijk de ingrediënten van je gerecht bij elkaar te zoeken zodat je je gerecht kan bereiden. Als dit je gelukt is, dan roep je bijvoorbeeld “Sushi, Klaar!”. Natuurlijk weten kinderen niet bij alle gerechten wat het is, daarom hadden wij afgesproken om gewoon “Klaar!” te roepen en als je het weet, dan is het mooi meegenomen.
In de eerste spelvariant “Aan Tafel” is het de bedoeling om 5 gerechten als eerste klaar te hebben. Is dit je gelukt? Dan win je het spel. Je verzameld de verschillende gerechten in rondes. Elke ronde is er een gerecht te winnen. Als een speler als eerste klaar is en dit heeft aangegeven mag hij/zij het gerecht houden en legt de ingrediënten terug op de tafel. De andere spelers leveren hun gerecht in en leggen ook de ingrediënten terug. De spelleider geeft iedereen een nieuw gerecht en de volgende ronde kan beginnen.
In de tweede spelvariant “Buffet” gaat het allemaal net even anders. In grote lijnen speel je het zelfde als bij “Aan Tafel” maar in plaats van dat je de ingrediënten terug legt als je een gerecht gemaakt hebt, houd je deze en pak je direct een nieuwe gerechtenkaart. Hierna ga je de ingrediënten van je volgende gerecht zoeken. Ligt een ingrediënt niet meer op de tafel? Dan roep je “Stop!”. Er wordt dan gezamenlijk gecontroleerd of het echt klopt dat het ingrediënt niet meer op de tafel ligt. Als dit niet zo is dan moet er een gerechtenkaart ingeleverd worden. Als het inderdaad klopt, dan mag de speler de gerechtenkaart houden. De speler met de meeste gerechtenkaarten wint het spel.
De derde en laatste spelvariant heet “A La Carte”. In deze variant worden de gerechtenkaarten in drie stapels verdeeld. Zodra de jongste speler het startsein heeft gegeven dan beginnen de spelers met een gerechtenkaart te pakken van de eerste stapel. Hebben ze deze compleet, dan gaan de ingrediënten terug naar het midden van de tafel en pakken ze een gerechten kaart van de tweede stapel. Vanzelfsprekend wordt hierna een kaart van de derde stapel gepakt. Dit gaat net zo lang door totdat er geen gerechtenkaart meer gepakt kan worden, dan stopt het spel. Spelers krijgen 1 punt voor elk gerecht wat ze hebben gemaakt en 1 punt extra voor elk volledige 3 gangen menu. Indien er een gelijk spel is, dan wint de speler met de meeste ingrediënten.
Conclusie
3, 2, 1, GO Challenge: Eten is een enorm leuk spel om met kinderen te spelen. Bij ons zijn de kids bloedje fanatiek en willen gewoon winnen! Als je het spel ziet denk je, appeltje, eitje! Dit spel is een makkie. Maar het valt nog best tegen om je ingrediënten te vinden tussen de 150 kaartjes.
Wij vinden het een waardevolle aanvulling in onze spelletjeskast. Het is een leuk spel welke snel op de tafel ligt en het spel duurt niet superlang wat het makkelijk maakt om even snel een spelletje te doen.