Zombie dice

INLEIDING
AArgh, blaargh, brains, brwghghghghgh. Zombies, zombies en nog meer zombies. In Zombie Dice gooi je met dobbelstenen om zoveel mogelijk hersenen te verorberen. Maar pas op dat je eigen hersenen (of wat er nog van over is) er niet uit worden geknald. 3 shots en het is voorbij.

INHOUD BOX
In de basis box vind je
 – 6 zwarte dobbelstenen met groene symbolen
 – 4 zwarte dobbelstenen met gele symbolen
 – 3 zwarte dobbelstenen met rode symbolen
 – 1 zwarte dobbelsteen met witte symbolen (uitbreiding The Hunk)
 – 1 zwarte dobbelsteen met roze symbolen (uitbreiding The Hottie
 – 1 rode dobbelsteen (uitbreiding: Santa)
 – 1 grote gele dobbelsteen (uitbreiding The School Bus)
 – 10 brain counters
 – 4 shotgun counters
 – 1 scoreblock
 – 1 dice bag
 – spelregels

REVIEW ZOMBIE DICE

Zodra je jouw 1e 3 dobbelstenen uit de zak pakt begint de spanning gelijk al. Welke kleur heb ik gepakt en hoe groot worden hiermee mijn kansen op overleven als zombie zijnde. (groen heeft de meeste hersenen en minste shotgungs, geel is evenredig qua verdeling en rood is enkele hersenen en vele shotguns)

Het is de simpele bedoeling om zoveel mogelijk hersenen te rollen zonder te worden “dood”geschoten. 3 schotguns en je beurt is over. Alle hersenen die je al hebt gerold deze ronde tellen dan niet meer mee. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk hersenen te rollen om zo het snelste van alle spelers op 13 hersenen te komen. 1e speler die dit is gelukt, wint.

Het concept lijkt heel simpel (en is het ook in feite) en het is voornamelijk een spel van geluk hebben. Of je gooit met je 1e worp direct 3 shotguns en je beurt is over of je blijft beurt na beurt hersenen gooien. Vanwege dit simpele concept is dit spel eigenlijk leuk voor vele leeftijden (wellicht als je het achterliggende verhaal over zombies en shotguns weg laat voor de kleinsten dat ook zij hier plezier mee kunnen hebben)

In de Horde Edition zitten enkele uitbreidingen. Deze voegen een leuke variatie toe aan het basisspel.

The Hunk maakt gebruik van dubbele shotguns dus kan sneller zombies neerknallen. Uiteraard is het “awesome” om een hunk te eten vandaar dat hij ook is voorzien van dubbele hersenen. The hottie kan nog harder lopen, heeft ook 2 shotguns en maar 1 brain.

Santa heeft dubbele brains (altijd leuk toch cadeautjes met Kerst?) een helm en zelfs energydrink! Ook als zombie zijnde krijg je hier vleeeeugels van.

The School Bus, hiermee kun je zelfs hersenen die je al uit je slachtoffers hebt gehaald verliezen, voetstapjes naar hersenen draaien (dan moet je maar niet stoppen vlak voor een aanstormende bus) en zelfs hersenen verorberen terwijl je een shotgun te pakken krijgt.

CONCLUSIE

Zombie Dice is het ideale spel als je ergens even snel een spelletje wil spelen. Je pakt de doos of dice bag en je bent klaar om te gaan spelen. Een potje duurt tussen de 5 en 10 minuten.

Wij spelen zelf altijd eerst een paar potjes “normale” Zombie Dice om vervolgens de uitbreidingen erbij te doen. Je kunt de uitbreidingen afzonderlijk gebruiken, maar voor een grote chaos, allemaal tegelijk erbij in te stoppen. Blood and brains gegarandeerd! Enige “minpuntje”, de bijgeleverde brain en shotgun counters zijn veels te weinig.

Als je nagaat dat je gewonnen hebt zodra je 13 hersenen hebt (er zijn 10 braincounters bijgeleverd) en verloren zodra je 3 shotguns hebt (er zijn 4 shotgun counters meegeleverd) dan kun je nagaan dat als je met 2 of meer personen speelt je eigenlijk altijd te weinig counters hebt. Daarvoor is het scoreblock handig om je hersenen bij te houden. Zelf hebben wij online 100 acryllic brain counters aangeschaft om de score bij te houden.

Score

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *