Konijnenhokken

INLEIDING
Bij konijnenhokken denk je over het algemeen niet gelijk aan een spelletje. Maar niks is minder waar, konijnenhokken is een dobbelspel waar je hokken moet maken en konijnen moet verzamelen om zo als eerste 333 punten te halen.

INHOUD BOX
– 7 dobbelstenen
– 1 markeertableau
– 2 markeerstenen
– 1 scoreblok
– spelregels

REVIEW
Een leuk dobbelspelletje voor 2 tot 7 spelers, dat is eigenlijk konijnenhokken in een notendop. Met elke worp kan je konijnen verzamelen… Maar, er zit een addertje onder het gras, je kan op deze manier ook al je konijnen (punten) verspelen.

Denk je het beter te kunnen dan je tegenstander? Dan kan je er ook voor kiezen om met de overgebleven dobbelstenen te gooien (nadat de tegenstander de punten heeft verzameld en zijn beurt heeft beëindigd) en zo nog meer punten te gaan verzamelen.

Door konijnenhokken te gooien kan je je punten tot 5x verdubbelen! Dus op deze manier kan je heel snel punten verzamelen om op de 333 punten te komen.

Kan je tactisch spelen? Op zich wel, maar heeft het zin? Nee, het spel komt eigenlijk op geluk aan. Want er is niet echt een tactische manier om met de dobbelstenen te gooien.

Het spel is ook aan te raden om met kinderen te spelen. Het is makkelijk uit te leggen en er zitten geen moeilijke mechanics in.

Wat een leuk weetje is, de speler met de grootste oren mag beginnen 😉

CONCLUSIE

Een erg leuk spel waar je eigenlijk (veel) geluk moet hebben. Een potje duurt zo’n 25 minuten en smaakt daarna zeker naar meer! Voor ons is het zeker een spelletje welke vaak op tafel komt.

Score

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *