Crimibox: Dossier Inkt

INLEIDING

Heb je je altijd al eens in de huid van een detective of politieagent willen verplaatsen? Ben je gek op escaperooms? Dan is een Crimibox zeker een aanrader om eens te doen. Dit keer hebben wij Dossier Inkt gespeeld en dit dossier is een aanrader!

INHOUD BOX
– Het dossier
– Een sleutel
– Foto’s

REVIEW
Dossier Inkt is de eerste Crimibox welke wij gespeeld hebben (wij hebben gekozen voor de analoge versie). Om een begin te vinden waren wij even bezig. Maar dit duurde niet vervelend lang. In het dossier wordt precies uitgelegd wat je moet doen, in dit geval is de eerste stap het gaan naar een website.

Op deze website praat je tegen de “game master”, in dit geval is dat een chatbot. Via de chatbot kan je verschillende acties uitvoeren zoals ondervragen, iemand beschuldigen en hints vragen. Wat van belang is is dat je je vragen goed stelt en de juiste steekwoorden gebruikt.

Op deze manier kom je steeds verder in het dossier en dichter bij de oplossing. Het systeem zit heel goed in elkaar en mocht je op een gegeven moment vast lopen, dan heb je de mogelijkheid om ook een vraag te stellen op de Crimibox Office facebook pagina, hier heb je over het algemeen binnen een kwartier wel antwoord.

Maar waar gaat het dossier nou eigenlijk over? Dit dossier gaat over een schrijver, welke vermoord is, na het binnenhalen van een monsterdeal voor zijn nieuwe boek. De schrijver Menno Morris lijkt zelfmoord gepleegd te hebben, maar dit is duidelijk niet het geval. Kan jij, alleen of samen met vrienden, deze moordzaak oplossen?

CONCLUSIE

Het was voor ons de eerste keer dat wij een Crimibox hebben gespeeld en waren zeer positief verrast! We moeten zeggen, het is leuker dan een digitale escaperoom. Om het dossier op te lossen zijn we zo’n 3 uur bezig geweest. Dus mocht je het eens willen proberen? Kijk dan zeker eens op de site van Crimibox. Crimibox is niet de enige welke dit aanbiedt, een zoekactie op Google laat nog een aantal aanbieders zien welke wij zeker in de toekomst ook eens gaan proberen!

Score

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *