Bresk!

INLEIDING
Bij Bresk! bepaal je door te dobbelen welke letters alle spelers moeten opschrijven. Met deze letters moeten woorden gemaakt worden. Door de woorden te maken scoor je punten, elke letter van een woord is 1 punt waard.

INHOUD BOX
– Scoreblok
– 2 speciale dobbelstenen
– 5 potloden
– Spelregels

REVIEW
Letters en dobbelstenen, een perfecte combinatie voor een spel. Door te gooien met een dobbelsteen bepaal je of je letters mag opnoemen, je beurt moet overslaan of met de speciale letterdobbelsteen moet gooien.

Met de dobbelsteen heb je de kans om een 0 = beurt voorbij, een 1 tot 3 = 1 tot 3 letters of spaties kiezen of Bresk! = de letterdobbelsteen gooien om een letter of spatie te gooien.

De gekozen of gegooide letter(s) moet je op je scoreblad noteren en zo moet je woorden maken en daarmee scoor je op het einde weer punten. Je kan natuurlijk lukraak letters gaan kiezen, maar dit is verder in het spel niet handig, je moet dus slim kiezen en goed kijken waar je de letters noteert.

Aan het eind van het spel, als het score blad vol is, dan ga je het aantal letters van je woorden per rij tellen, zowel horizontaal als verticaal. Bij het tellen zijn vervolgens ook bonussen te scoren als je het langste woord (5 punten) of de meeste woorden (3 punten) hebt.

Wij vonden het spel niet lastig uit te zoeken en hebben al menig potje gespeeld en vonden het een erg leuk spel.

CONCLUSIE

Bresk! is makkelijk te leren, maar het leggen van je letters maakt het enorm uitdagend. Dit komt mede doordat je met de dobbelstenen niet weet waar je aan toe bent tot je gegooid hebt. Als je pech hebt dan gooi je letters die je niet (direct) kwijt kan. Vogel dan maar uit waar je die het beste kan noteren. Kortom, een leuk en uitdagend spel!

Score

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *