Vuureiland

Orgineel en uitdagend, dat is precies waar het op staat bij Vuureiland. Een mooi spel voor jong en oud. Het is even uitzoeken, maar als je de spelregels onder de knie krijgt is het een erg verslavend spel. Wie of wat offer jij op om te winnen?

Componenten

In de doos vind je de speltegels om het bord te maken, actie-, goden-, schat-, missie- en vulkaankaarten, pionnen, helpkaarten, een vulkaanfiche en natuurlijk de spelregels.

Spelomschrijving

“Wanneer je aankomt op Vuureiland, lijkt het met zijn slaperige vulkaan en witte stranden recht uit een droom geplukt. Maar schijn bedriegt. Terwijl de vulkaan langzaam ontwaakt, wordt er ook iets in jou wakker. Je vermoedt dat dit verhaal mogelijk langzaam een nachtmerrie wordt; een nachtmerrie die eindigt in goud en bloed.”

Vuureiland Bord
Het spelbord

Een mooie omschrijving hoe het er aan toe gaat op het eiland. Het spel start je door eerst een missie te kiezen en vervolgens een rondemeester te kiezen. De rondemeester zorgt er voor dat de kaarten worden verdeeld en dat de ronde van het spel goed verloopt. In totaal speel je 10 rondes, na de ronde wordt de speler links van de rondemeester de nieuwe rondemeester.

In een ronde worden er meerder acties uitgevoerd, eerst kiest de speler twee actiekaarten gekozen en legt deze gedekt voor zich neer. Als alle spelers de kaarten neer hebben gelegd worden de actiekaarten om de beurt omgedraaid, hierbij begint de rondemeester. De acties die op de kaarten staan worden uitgevoerd. De acties op de kaarten variëren van lopen tot graven of iemand een duw geven en bestelen.

Vuureiland Actiekaarten
Actiekaarten

Ja, je kan ook een speler de vulkaan of het water in duwen. De speler die de vulkaan of het water in geduwd wordt, wordt uitgeschakeld. Dit geeft de andere spelers de mogelijkheid om kaarten te stelen van de uitgeschakelde speler.

Aan het einde van een ronde wordt er een vulkaankaart omgedraaid, de vulkaan breidt zich uit in de richting welke op de kaart staat. Ook kan er een kruis op de kaart staan, er gebeurt dan niks met de vulkaan. Vervolgens leg je het vulkaanfiche op de tegel welke het laatst omgedraaid is. Staat er toevallig een pion op de tegel die omgedraaid moet worden? Dan wordt deze speler uitgeschakeld.

De speler die het laatste overblijft of de missie als eerste haalt wint het spel.

Vuureiland Vulkaankaarten
Vulkaankaarten

Conclusie

Om het spel voor het eerst te spelen vergt het wel enig geduld en veel uitzoekwerk. De spelregels zijn soms wat verwarrend en bepaalde dingen staan niet op de plek waar je ze verwacht. Wij waren de eerste keer dus redelijk wat tijd kwijt om uit te zoeken hoe het precies werkt.

Als je de spelregels éénmaal door hebt, dan speel je het spel snel en is het verslavend om te spelen. Er komt niet alleen geluk, maar ook tactiek bij het spel kijken. Soms moet je al een paar beurten vooruit denken om wellicht je doel te kunnen halen.

Wat erg leuk is, het spel is verschillend als je met twee spelers speelt of met drie of meer spelers. Speel je met 2 spelers, dan ben je vooral bezig met het verkennen van het eiland, speel je met drie of meer spelers dan heb je echt missies om te spelen.

Desondanks er toch redelijk wat uitzoekwerk in zit voordat je “makkelijk” kan spelen, vinden wij het een erg leuk spel. Dit zit hem vooral in de manier van spelen, het wisselt iedere keer en er is weinig voorspelbaarheid in het spel. Dus nogmaals, wie of wat offer jij op om het spel te winnen?

Score

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *