Triominos – Oud, maar goud!

Triominos, wie kent het tactische spel met de driehoekige, genummerde stenen niet? Probeer je spelbordje leeg te spelen, maar dit is nog niet zo makkelijk als het lijkt! Als het jou lukt om als eerste je bordje leeg te spelen, dan heb je gewonnen! Maar natuurlijk zijn er leuke mogelijkheden om te winnen. Leg je bepaalde figuren? Dan krijg je extra punten!

Spelcomponenten

In de doos vind je de handleiding, 4 bordjes, ook wel opbergbanken genoemd, om de stenen op te zetten en 56 stenen.

Spelomschrijving Triominos

Voor deze review hebben wij Triominos DeLuxe gespeeld. Het spel is een soort variant op domino. Zoveel mogelijk punten halen door stenen vanaf de bordje te spelen. Lukt het jou als eerste je bordje leeg te spelen? Dan win jij de ronde. Is er in een ronde een totaal van 400 punten behaald, dan is dat de laatste ronde.

Het is dus een kwestie van goed kijken, de juiste stenen aanleggen en zoveel mogelijk punten zien te scoren! Kan je niet spelen? Dan moet je een steen “kopen”. Elke gekochte steen krijg je minpunten voor. Maar natuurlijk is er ook een manier om meer punten te scoren, dit kan je doen door bepaalde figuren te spelen. Zo levert een “brug” bijvoorbeeld 40 extra punten op, levert het maken van een zeshoek je 50 punten op. En zo zijn er nog een paar variaties welke weer verschillende extra punten opleveren.

Triominos Stenen

Heb je als eerste je bordje leeg, dan win je de ronde. Een leuke bijkomstigheid hiervan is dat je 25 punten extra krijgt plus de waarde van de stenen die de tegenstanders nog hebben. Een andere manier wanneer de ronde stopt is wanneer geen enkele speler meer kan aanleggen. De speler met de laagste totaalwaarde van zijn stenen krijgt de waarde van alle stenen van de tegenstanders, klein detail, zijn eigen punten worden hier wel van af gehaald.

Review

Wij spelen Triominos met enig regelmaat, niet omdat het een makkelijk spel is, maar omdat het een enorm verslavend spel is. Het is uitdagend, leuk voor jong en oud. Bij ons wordt hij regelmatig gespeeld met onze fanatieke dochter (ze is 10). Zelf spelen wij het niet met de 400 punten is laatste ronde regel, wij spelen gewoon door tot we er flauw van zijn. Soms loopt de score dus op tot 1000+ punten.

Houd je van Domino? Dan is dit zeker een leuk spel voor je! Kort maar krachtig; Triominos is een geweldige aanvulling voor je spelletjeskast!

Score

Spelers: 2 tot 4 spelers
Speelduur: 30 minuten
Leeftijd: Vanaf 6 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *