Touché – Tactiek en geluk, win jij?

Touché, een bijzondere naam voor een bordspel, al zeggen wij het zelf. Goed overzicht, tactiek en geluk zijn toch wel belangrijke dingen in dit spel. Lukt het jou om als eerste drie figuurcombinaties te maken met je piramides? Dan win jij het spel!

Componenten

In de doos vind je het spelbord, twee pakken met kaarten en piramides in 4 kleuren. Natuurlijk zit de handleiding er ook in, ons advies is deze bij de hand te houden, hier staan de figuren in die je moet maken.

Spelomschrijving Touché

Touché is een combinatie van een kaartspel en een bordspel. Door je kaarten slim te spelen kan je figuren maken. Heb jij als eerste drie figuren gemaakt? Dan win jij (of je team) het spel. De combinaties welke gezet mogen worden zijn een vierkant, een T-vorm, Vijf op een rij of een kruis. En nee, je mag niet twee dezelfde figuren zetten.

Zoals altijd zitten er ook jokers in het spel. Deze mag je gebruiken om je piramide op een lege plek naar keuze te zetten (erg handig als je nog één moet zetten om een figuur compleet te maken). Ook zijn er op het spelbord een aantal lege vakken, hier mag je met een kaart naar keuze een piramide neer zetten, maar let op! Dit mag alleen als je hiermee een figuur kan afmaken.

Touché Speelbord

Mocht een speler door zijn kaarten heen zijn, dan worden alle aflegstapels verzameld, geschud en uitgedeeld aan de spelers. Heeft een speler nog kaarten, dan worden deze bovenop de nieuwe trekstapel gelegd.

Even terugkomend op het maken van de figuren, heeft een speler (of team) een figuur gemaakt, dan roep je “Touché!” en mag je de zwarte piramides gebruiken om je figuur te kronen. Hiermee sluit je de piramides af. Hiermee is de ronde afgelopen. Alle niet geblokkeerde piramides gaan van het spelbord af en de volgende ronde begint.

De rondes blijven doorgaan tot een speler (of team) drie verschillende, complete figuurcombinaties heeft.

Review

Touché is een leuk, gecombineerd, bord en kaartspel. Wij spelen het met veel plezier in zowel teams als met zijn tweeën. Voor de jongere speler is het ook een leuk spel, het is niet heel moeilijk om te leren.

Het spel staat garant voor meerdere uren speelplezier en is zeker een goede aanrader en/of aanvulling op je spellencollectie!

Natuurlijk moet je in het spel wel geluk hebben met welke kaarten je krijgt toebedeelt, maar dit is zeker niet storend voor in het spel.

Van ons krijgt het spel een dikke 4 van de 5 punten.

Score

Spelers: 2 tot 6 spelers
Speelduur: ca. 30 minuten
Leeftijd: vanaf 8 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *