Ticket to Ride – London

Snel! Een kaartje kopen! Je kent het wel als je met de trein wil gaan. Maar wacht eens even! Ticket to Ride – London is net even anders dan de reguliere Ticket to Ride. In dit geval ga je niet met de trein op pad, maar met de bus in hartje London!

Componenten

In de box vind je het spelbord met diverse bekende plekken in London, 20 bestemmingskaarten, 68 bussen (17 van elke kleur), 44 transportkaarten, 4 scorepionnen en natuurlijk de handleiding.

Ticket to Ride - London kaartjes
Ticket to Ride – London kaartjes

Spelomschrijving

Ticket to Ride – London neemt je mee naar de jaren 70. Je maakt gebruik van het transportnetwerk in London door aan boord te springen van de beroemde dubbeldekker bussen.
Zoals je gewend bent van Ticket to Ride is het de bedoeling om diverse routes te maken. Deze maak je door met transportkaarten de benodigde kleuren te sparen en vervolgens je bussen op de routes te plaatsen (in het reguliere spel zijn dit treinen).

Ticket to Ride - London spelbord
Ticket to Ride – London spelbord

Het spel zit erg goed in elkaar en je hebt het snel onder de knie. Hierdoor is het ook leuk om met kinderen te spelen. Mede doordat de potjes niet heel erg lang duren.
Degene met de meeste punten wint uiteraard. Er zijn verschillende manieren om punten te verdienen. Door routes te maken met je bussen, door bestemmingskaarten te voltooien en door districten te voltooien.

Natuurlijk is er een mogelijkheid dat er 2 spelers zijn welke een gelijk aantal punten hebben. De speler die de meeste bestemmingskaarten heeft gehaald die is dan de winnaar. Als dat ook gelijk blijkt te zijn, dan hebben ze een gedeelde 1e plek.

Conclusie

Ticket to Ride – London is een leuk en snel (te leren) spel voor jong en oud. Doordat het spel niet heel lang duurt, gemiddeld 15 minuten per potje, nodigt het uit om meerdere potjes achter elkaar te spelen.
Met een goede tactiek en een beetje geluk is het goed te doen om de winnaar van het spel te worden. Natuurlijk kan je de tegenstanders ook mooi dwarsbomen door een route te claimen welke zij toevallig nodig zijn.

Aan de ene kant is het jammer dat er niet heel veel dubbele routes in zitten, maar gezien de grootte van het speelbord is dit zeker begrijpelijk en maakt het spel niet minder leuk.
Wat ons betreft is Ticket to Ride – London een mooie aanvulling op de spelletjeskast en krijgt van ons ook een dikke 4!

Score

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *