Subway Surfers

INLEIDING
Van een app een bordspel maken, dat klinkt haast onmogelijk. Toch heeft Just Entertainment dit goed gedaan met het spel Subway Surfers. In eerste instantie waren wij wat terughoudend en wisten niet zo goed wat we konden verwachten. Maar we zijn positief verrast.

INHOUD BOX
– 1 Spelbord
– 4 Surfer tokens
– 100 Spelerkaarten
– 50 Spoorkaarten
– Handleiding

REVIEW

De analoge versie van de app, zo voelt het een beetje. Subway Surfers, een heerlijk bordspel om te spelen! Eerst hebben wij de handleiding doorgelezen vervolgens zijn we gestart met het spel.
Het eerste wat ons opviel is dat dit spel anders voelt dan andere bordspellen. Je zet je speelstukken niet vooruit maar deze worden door de kaarten die je neerlegt verschoven. Dit betekent dat je vaak vooruit moet denken, afwegingen maakt op basis van de kaarten in je hand en de positie van je tegenstander(s).

Nadat we de eerste beurten hadden gehad kregen we dus snel door dat het niet alleen maar kaartjes schuiven, ontwijken en muntjes verzamelen is. Er komt wel degelijk een stukje tactiek bij kijken. Zo kan je ook je tegenstanders dwarsbomen door ze bijvoorbeeld opzij te duwen zodat ze tegen een obstakel of trein aan komen. De tegenstander moet dan van het treinspoor af en opnieuw beginnen.
Om opnieuw te mogen beginnen moet de speler 2 munten of een sleutel betalen (heb je deze niet, dan mag je ook gewoon opnieuw beginnen). Hiermee wordt het weer lastiger om het spel te kunnen winnen omdat je minder munten hebt.

Maar kan je nou niks tegen de kaarten doen die je dwarsbomen? Zeker wel! En dat maakt het nou juist zo leuk! In je persoonlijke stapel kaarten zitten kaarten zoals een “Hooverboard”. Met deze kaart kan je eenmalig een obstakel raken zonder dat je van het spelbord af moet.

Een ander voorbeeld is de trick kaart, hiermee kan je een andere speler (dit mogen meerdere zijn), die op hetzelfde veld als jou staat, een veld opzij duwen (dit moet wel een leeg veld zijn). Heeft de andere speler ook een trick kaart, dan mag deze gespeeld worden en stopt dit de trick kaart van degene die hem het eerst gespeeld heeft. Een soort Nope kaart voor de mensen die Exploding Kittens kennen.
Het spel is erg leuk, uitdagend en vereist wel enig tactiek. Lukt het jou om gekroond te worden tot koning van de Subway Surfers?

CONCLUSIE

Subway Surfers is een leuk en uitdagend spel. Leuk om met volwassenen te spelen en leuk om met kinderen te spelen. Dus gooi die telefoon aan de kant waar je Subway Surfers op hebt staan en speel het bordspel!

Score

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *