MicroMacro: Crime City

Op de spellenbeurs “Noorderspel” trok MicroMacro onze aandacht. Een witte doos met een soort strip op de voorkant en als begeleidende tekst “Los nu gelijk de eerste moord op”. De eerste moord, de moord op de hamburgerverkoper, staat op de voorkant van de doos. Door goed te kijken is deze op te lossen.

Componenten

In de doos vind je een stadskaart, deze is groot (75 bij 110cm!)! 120 spelkaarten met 16 misdaden, een vergrootglas en de spelregels.

Spelomschrijving

Als je houdt van het oplossen van zaken dan is MicroMacro: Crime City zeker wat voor jou. Het is een enorm leuk spel met erg veel details. In de doos zitten 16 zaken welke door te zoeken op de stadskaart op te lossen zijn (klein nadeel; je kan de zaken één keer spelen).

MicroMacro Kaart
MicroMacro: Crime City – Kaart

Om een zaak op te lossen pak je een stapeltje spelkaarten en draai je de eerste kaart om. Op deze kaart staat een beknopte uitleg van de zaak en waar je moet beginnen. Natuurlijk zijn wij begonnen met het beginscenario. Deze zit zo goed in elkaar dat je gelijk leert hoe je het spel nou moet spelen.

Omdat het zo leuk was, zijn we gelijk doorgegaan met de volgende zaak. Deze was ietsje lastiger maar goed te doen. We moesten in dit geval het slachtoffer zoeken. Zodra je denkt dat je wat gevonden hebt draai je de volgende kaart om. Is het fout? Dan leg je de kaart weer terug, is het antwoord goed, dan ga je naar de volgende kaart. Zo zitten alle zaken eigenlijk in elkaar.

MicroMacro Zaak
MicroMacro: Crime City – Zaak

Wat het spel zo leuk maakt is de enorm gedetailleerde stadskaart. Bij elke zaak ontdek je weer nieuwe details op de kaart. Mocht je een detail beter willen zien? Dat kan met het vergrootglas. Hiermee kan je net even wat beter naar de details op zoek. De ontwikkelaar heeft in ieder geval heel veel aandacht besteedt aan het maken van de kaart.

MicroMacro Loep
MicroMacro: Crime City – Vergrootglas

De enige negatieve punten aan dit spel zijn, wat ons betreft, de grootte van de kaart en de kwetsbaarheid van de kaart. En natuurlijk dat je de missies maar één keer kan spelen. Verder is het een leuk spel!

Conclusie

Wij vinden MicroMacro: Crime City een enorm goed spel. De zaken zitten goed en leuk in elkaar, de introductiezaak legt het spel goed uit. Na het oplossen van de introductiezaak hebben we gelijk nog een aantal zaken opgelost.

Als je het spel hebt uitgespeeld, dus alle zaken hebt opgelost, dan zijn er nog de extra uitdagingen. Als je deze ook gedaan hebt dan ben je gewoon klaar met het spel. Je zou dan kunnen overwegen om het vervolg op MicroMacro: Crime City aan te schaffen, MicroMacro: Crime City – Full House.

Score

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *