Jumanji: Het spel

We kennen natuurlijk allemaal de avontuurlijke Jumanji films. De één is wat beter dan de andere. Ga nu zelf op avontuur met het Jumanji bordspel! Jij moet samen met je teamgenoten, ook wel dappere avonturiers genoemd, kijken of je Jumanji kan bereiken. Maar er is een addertje onder het gras, redt één van je mede avonturiers het niet, dan verlies je het spel!

Spelcomponenten

De doos alleen al ziet er prachtig uit, de inhoud van de doos ziet er ook goed uit! In de doos vind je het spelbord, de groene Jumanjikoepel, 100 uitdagingskaarten, 4 pionnen, 12 levensfiches, 6 dobbelstenen (2 gewone- en 4 uitdagingsdobbelstenen), 1 zandloper en natuurlijk de handleiding.

Spelomschrijving Jumanji

In het Jumanji spel is het de bedoeling om als eerste Jumanji te bereiken (dit is de groene koepel in het midden van het spelbord). Onderweg voer je verschillende uitdagingen uit, maar pas op! Voer je de uitdaging niet goed uit, dan verlies je een leven.

Om en om gooi je dus met de dobbelstenen, ga je een aantal vakken vooruit, los je een raadsel op en doe je een opdracht. Wat voor opdrachten kan je eigenlijk verwachten? Dit varieert van een verhaal naspelen tot een aantal keren hinkelen binnen een bepaalde tijd. Het spel heeft hier heel leuke variaties in.

Ben jij als eerste bij de groene koepel en roep je “Jumanji” dan win jij het spel voor de gehele groep! Mocht er een speler door zijn levens heen zijn, dan verliest iedereen het spel.

Review

Jumanji is een leuk en uitdagend spel. Het is een stukje coöperatief, maar eigenlijk wil je wel als eerste bij de groene koepel zijn. Zelf zijn wij van mening dat het spel beter uit de verf komt met meer dan 2 spelers. Als je met 2 spelers speelt loopt het allemaal net niet lekker.

Een goede aanvulling op je spellenkast is het zeker, de regels zijn simpel, het spel is iedere keer anders en het spel is voor jong en oud. Het coöperatieve maakt het spel ook leuker, want je moet toch samen spelen zodat 1 persoon kan winnen (ja, dit klinkt heel dubbel).

Voor ons een spel wat zo nu en dan op tafel komt, maar zeker niet elke spellenavond.

Score

Spelers: 2 tot 4 spelers
Speelduur: ca. 30 minuten
Leeftijd: vanaf 8 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *