Game Night In A Can – Een blikje met spellen

Een “Gamenight in a can” of “a hilarious gamenight in a can”… Wij zijn er nog niet helemaal over uit. Maar één ding is zeker, het is een geweldig spel wat zeker zorgt voor een avond vol speelplezier.

Spelcomponenten

In het blikje vindt je niet heel veel. Het enige wat hier in zit is 30 kaarten in onderverdeeld in verschillende thema’s en de handleiding.

Spelomschrijving Game Night In A Can

Het spel is heel simpel, je haalt de kaarten uit het blikje, je schud ze en pakt een aantal kaarten. Hiermee maak je de meest hilarische combinaties van spelletjes. Kortom elk spel is anders!

Om het spel te spelen moet er eerst een Gastheer/-vrouw gekozen worden, deze speler leidt het spel en leest de kaarten luid en duidelijk voor. Maar dit is niet het enige wat deze speler doet. Hij/zij is ook jury bij verschillende opdrachten. Wat wij hebben gedaan is bij elk spel een andere gastheer/-vrouw kiezen. Natuurlijk zijn er ook opdrachten waar geen jury benodigd is, de gastheer/-vrouw speelt dan gewoon met het spel mee. Mocht je er voor kiezen om alleen met teams te spelen, dan is er maar één gastheer/-vrouw. Op sommige kaarten staan een opdracht om nieuwe teams te maken, deze mag genegeerd worden als je in teams speelt.

Een aanrader is om een pen en papier bij de hand te hebben om de punten op te schrijven. Zeker als je met veel spelers en/of teams speelt.

Om een klein voorbeeldje te geven: Er worden door de gastheer/-vrouw een aantal kaarten van de tafel gepakt en deze zijn de kaarten voor het spel. Wat er op de kaarten staat varieert van het verzinnen van woorden tot een pitch verzinnen voor een film. Kortom een avond met veel speelplezier!

Review

Wat een geweldig spel is dit! Je hebt 30 kaarten met (korte) spelletjes en je kan enorm veel combinaties maken. Elk spel heeft weer zijn eigen ding. Het gaat hier van iets tekenen tot een lied zingen. Dit kan weer zorgen voor de meest hylarische of valse momenten.

Wij hebben het spel met 3 spelers gespeeld waarvan er één persoon de jury moest zijn. Dit hebben wij afgewisseld. Je kan het spel met maximaal 20 spelers spelen, dan is het wel aan te raden om in teams te gaan werken. Wij vinden dit spel zeker een aanrader voor als je met vrienden een spellenavond gepland hebt.

Het enige minpuntje; de handleiding, deze had wat duidelijker gemogen, maar hier kom je zelf wel uit 😉

Score

Spelers: Vanaf 3 spelers
Speelduur: 60 minuten
Leeftijd: Vanaf 14 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *