De Allerslimste Mens Ter Wereld

Er is veel te vinden op gebied van trivia spellen in bordspel-land. De Allerslimste Mens ter Wereld is één van die spellen die met kop en schouders boven het maaiveld uitsteken.

We kennen natuurlijk allemaal de populaire tv-quiz De Slimste Mens, deze draait dit jaar al 20 jaar in Vlaanderen. De jubileumversie dit jaar heet dan ook ‘ De Allerslimste Mens Ter Wereld’. Dit nieuwe bordspel van Just Entertainment is dan ook gebaseerd op de jubileumversie van de tv-quiz. Voor de tv-quiz kijkers is dit spel dan ook echt een must!

Spelcomponenten

Een spelbord in contrasterende blauw en rood tinten
Pionnen in verschillende tinten
Een zandloper
Vragenkaartjes met een junior en senior variant
Een duidelijk omschreven handleiding.

Spelomschrijving

In 5 rondes speel je voor punten waarbij je bij elk punt een stap verder komt op het speelbord. Als één van de spelers tot ronde 5 zijn gekomen gaat de finale ronde in.

Op dat moment ‘lopen’ de pionnen terug over het veld en dan hebben de spelers die tot nu toe achteraan stonden nog de kans om terug in te lopen.

De 5 rondes zijn;

  • 3-6-9
  • Open Deur
  • Puzzel
  • Ingelijst
  • Finale
Allerslimste Mens Ter Wereld – Rondes

Elke ronde heeft een ander format en dit zorgt voor een leuke variatie tijdens het spel, omdat elke speler in een andere ronde kan zijn geeft dit een leuke dynamiek. De liefhebbers van de tv-quiz zullen deze rondes herkennen en dat geeft voor hen ook een leuke extra dimensie aan het spel.

Bij dit spel zitten niet alleen de, soms best pittige, vragen voor volwassenen maar dit spel bevat ook vragen voor junior spelers en dus kun je dit spel tegelijkertijd met de hele familie spelen. Dit is ideaal, aangezien het spel geschikt is voor 8 spelers. Ook kun je de vragen uit de eerdere versies van het spel gebruiken bij deze versies.

Review

Bij ons in huis ben ik de ‘trivia-speler’. Ik speel graag spellen waar onze algemene kennis wordt getest en op onze speltafel heeft al regelmatig een Escape Room-spel of een Crimibox gelegen. Ik ben aardig fanatiek en wil dan ook heel graag winnen. Mijn grote handicap is het feit dat ik namen slecht onthoudt dus er wil nog wel eens een leuke twist geven, vooral omdat ik het ‘wat en waar’ wel weet en dus soms al dingen verklap voor anderen. Ook tijdens onze eerste potjes van dit spel kwam dit weer naar voren omdat ik de namen van bepaalde karakters uit één van mijn favoriete series ineens niet meer kon herinneren….

Allerslimste Mens Ter Wereld – Rondes

De ronde waar ik het beste in was, en dus ook het leukste vond, was de ronde waarin je zoveel mogelijk goede antwoorden moet roepen. Ik ga gewoon hardop denken en flap alles eruit, wat voor hilarische momenten kan zorgen als je iets verkeerd verstaat of je brein op de loop gaat met je enthousiasme 😊

Conclusie

Uiteindelijk won ik dus gelukkig alsnog en is mijn conclusie dat dit een spel is dat zeker vaker bij ons op tafel zal komen te liggen. De afwisseling tussen de rondes, de junior vragen en de finale ronde zorgen voor een mooie dynamiek.

Hierbij roep ik alle trivia- en pubquiz-fans om dit spel te kopen. Je gaat er geen spijt van krijgen!

Score

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *