CuboSaurus: Maak een kudde dino’s!

Ken je Cubirds? Het spel met de vierkante vogels? CuboSaurus is een spel in een soortgelijke stijl. Mooie art en vierkante voge….. euh… dino’s! Een heerlijk kaartspel met leuke elementen om het spel erg interessant te maken.

Componenten

In het erg leuk ontworpen doosje vind je de speelkaarten, deze zijn onderverdeeld in 49 dinokaarten en 6 nestkaarten. Verder zitten er 10 evolutietegels, 40 DNA fiches en de handleiding in het doosje.

Spelomschrijving CuboSaurus

Het spel is eigenlijk best simpel, om te beginnen pak je per speler tien kaarten. Deze kaarten vormen de trekstapel. De kaarten die je over hebt, die doen niet meer mee tijdens het spel en leg je dus in de doos. Vervolgens geef je elke speler vier kaarten.

Het spel bestaat uit twee spelrondes. De eerste ronde speel je met de klok mee, de tweede ronde speel je tegen de klok in (speel je met twee spelers, dan kan je er nog een derde ronde bij doen). Per ronde heb je eigenlijk maar twee dingen die je doet. Je krijgt of pakt kaarten en je houdt de kaarten of geeft ze door.

Als je de kaarten wil houden, dan leg je ze voor je neer en zo vorm je je kudde dino’s. Elke dino geeft op zijn eigen manier (min)punten. Je moet dus goed opletten wat je doet! Het geven en nemen van kaarten gaat door totdat de trekstapel op is. Is dit het geval, dan worden de punten geteld en wordt er een nieuwe trekstapel gevormd. De volgende ronde begint nu.

Als alle rondes zijn gespeeld, dan wint degene met de meeste punten.

Zodra je het basisspel een paar keer hebt gespeeld, dan kan je de wat lastigere variant gaan spelen. In deze variant gebruik je de evolutietegels en de DNA fiches. Met deze twee extra componenten kan je extra punten scoren. Het aantal evolutietegels wordt bepaald door het aantal spelers en je mag er maar één per beurt kopen. Voor elke twee DNA fiches welke je aan het eind over hebt, krijg je één extra punt.

Conclusie

Een prettig en snel kaartspel voor jong en oud. Het spel lijkt makkelijker dan het is. De regels zijn heel simpel, maar hierdoor is aan foutje snel gemaakt. Goed opletten en slim spelen is dus een aanrader. Want het is erg leuk om dino’s te verzamelen, maar heb je er niet te veel van één soort? Dat kan je namelijk veel punten kosten.

Het spel komt bij ons met enig regelmaat op de tafel, we spelen het met zowel twee als meer spelers. Wat wel zo is, met meer spelers wordt het spel minder voorspelbaar en kan je het spel minder in je eigen richting sturen. Nog een leuke uitdaging dus!

Voor ons is CuboSaurus een heel goede aanvulling op de spelletjeskast. Het is een leuk, snel en kleurrijk spel! Het spel is goed in balans en goed toegankelijk. Door de lastigere variant met de evolutietegels en de DNA fiches hou je uitdaging in het spel en heeft het spel ook een goede herspeelbaarheid. Wij raden het spel dus ook zeker aan!

Score

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *