Crimibox – Dossier Undercover: The Gambler

Wat bij ons begon met zo nu en dan een Escape Room, werd een zoektocht naar leuke varianten, en zo kwamen we bij de Crimibox terecht. We zijn begonnen met Dossier Inkt, dit was onze eerste zaak die we met veel plezier hebben opgelost. Daarna hebben we Dossier Undercover: The Gambler gekozen om te gaan spelen. Een toch iets lastiger dossier maar wederom zit deze heel goed in elkaar! Deze Crimibox is gebaseerd op de Netflix serie “Undercover“.

Componenten

Naast een welkomstbrief met belangrijke informatie vind je ook het dossier in de doos. Het dossier voor Dossier Undercover: The Gambler bestaat uit 2 grote enveloppen met daarin o.a. foto’s, een notitieboekje, muntjes, speelkaarten en andere belangrijke informatie/hints. Kortom genoeg om de zaak te kunnen oplossen.

Undercover: The Gambler - Inhoud
Undercover: The Gambler – Inhoud

Spelomschrijving

Als je voor het eerst een Crimibox gaat spelen, dan kan de inhoud misschien wat overweldigend zijn. Waar moet je nou beginnen?! In de brief die je als eerste moet lezen, daar wordt het één en ander uitgelegd en kan je via een QR-code/link in de systemen van de politie.

In Dossier Undercover: The Gambler werk je onder leiding van Bob Lemmens als undercoveragent. Bob is geïnfiltreerd in de bende van Ferry Bouman, deze bende houdt zich met allerlei louche gokpraktijken bezig. Maar omdat zijn dekmantel niet meer gewaarborgd is, ben jij aan zet om de zaak op te lossen.

In de box vind je diverse soorten bewijsmateriaal om de zaak mee op te lossen. Maar dit is niet voldoende. Tijdens het spel wordt je ook gestuurd om dingen online te zoeken om de zaak op te kunnen lossen. Zo kom je op een site van een casino en over paardenraces (nee, we gaan niks verklappen) waar je de nodige info kan vinden.

Undercover: The Gambler – Dossier en hints

Tijdens het spelen van deze Crimibox kom je meerdere puzzels tegen, zo moet je een stukje geheimschrift ontcijferen, een wachtwoord zien te achterhalen, getuigen ondervragen, videobeelden bekijken. Kortom je hebt best veel te doen als undercover agent.

Wij hebben deze Crimibox met zijn vijven gespeeld, dit is goed te doen alleen kan het soms we wat chaotisch zijn omdat meerdere mensen tegelijk het zelfde willen oplossen. Al met al zijn wij een uurtje of 3 zoet geweest met het oplossen van de zaak, dit was zeker de moeite!

Conclusie

Dossier Undercover: The Gambler is een toffe Crimibox waar best even mee bezig bent om op te lossen. Voor beginnende spelers kan het wat lastig zijn en is misschien Dossier Inkt een betere box om mee te beginnen.

Wij hebben heel veel plezier gehad met het oplossen van deze zaak. De verdachte is opgepakt.

Score

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *