Codenames: Disney

INLEIDING
Hakuna Matata, LET IT GOOOOOOO and I’ve been staring at the edge of the waterrrr.. wie kent ze niet? De klassiekers van weleer! Disney, Disney en nog eens Disney! Het spannende familiespel Codenames, maar dan in een Disney variant. Wat krijg je allemaal:

INHOUD BOX
In de doos vind je
– 200 Disneykaarten (ene kant een scene uit een film, andere kant tekst)
– 60 sleutelkaarten (20 makkelijk, 16 vakjes, en 40 moeilijk, 25 vakjes)
– 1 Mickey Mouse kaartenstandaard
– 25 afdekkaarten (8 blauw, 8 rood, 7 neutraal, 1 extra en 1 einde spel)
– spelregels

REVIEW
Het spel Codenames Disney is voor minimaal 4 spelers, maar eigenlijk raden wij zelf aan om meer spelers te verzamelen. Wat er gebeuren moet, de 2 spelleiders (1 voor het rode team en 1 voor het blauwe team) moeten door middel van hints aangeven welke kaarten uit het grid van 16 Disneykaarten (makkelijk) of 25 Disneykaarten) bij hun eigen team hoort. Het beste zou dus zijn als je met 1 hint meerdere kaarten kunt laten wegstrepen door jouw team.


Bij de hints moet je rekening mee houden dat je niet letterlijk mag aangeven wat er op de kaart staat (zie je bijvoorbeeld dat Nemo 1 van jullie teamkaarten is mag je dus niet zeggen van: Nemo. Dan zou je moeten zeggen van: Water. (klopt, je mag slechts 1 woord als hint geven) Zouden er meerdere kaarten met water liggen (Nemo, Ariel, Atlantis) en alle 3 zouden bij jouw team horen dan zeg je: Water, 3 (oftewel er liggen 3 kaarten die met water te maken hebben die bij jouw team horen)

Kiest jouw team een kaart die bij jullie team hoort dan dek je deze af door een kaart van jullie kleur. Kiest jouw team een kaart die bij het andere team hoort dan wordt deze kaart weggestreept met de kleur van het andere team en help je zodoende het andere team aan de overwinning.

Bij de 25 grid variant komt ook nog het vak der doom erbij kijken. Word die tegel per ongeluk gekozen dan heeft dat team direct verloren. Het lijkt zo simpel en dat is het ook, maar het is leuk voor jong en oud. Het feest der herkenning! Means no worries… for the rest of the daaayyyyyyyyy

CONCLUSIE

Het is geen hoogvlieger, maar een spel voor jong en oud even snel tussendoor. Vooral leuk om te zien hoe de oudere generatie de oudere films direct herkent en de jongere generatie de nieuwste films. Qua hints laat het regelboek nog wat te wensen over. Tip van ons, maak je eigen huisregels. Stel 3 kaarten uit Frozen zouden bij jullie team horen, dan mag je bij ons ook een liedje uit Frozen zingen (ja er moet gezongen worden dan!) en 3 aangeven. Dus er zijn 3 tegels uit Frozen die bij het team horen. Leuk spel voor even snel tussendoos voor jong en oud!

Score

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *